Inovacijos mamos versle įmanomos, pinigų duoda „Inostartas“

Socialinių inovacijų šansai mažiukams

Kudikio lizdas_versli mama6

Versli mama Rasuolė Jasnauskienė sukūrė vieną ryškiausių socialinių inovacijų Lietuvoje –
kūdikio kraičio sprendimą „Kūdikio lizdas“. Mona Avik (moona.lt) nuotr.

Kaip matote, socialinės inovacijos gali būti puikus šansas smulkiam mamos verslui. Ypač, jei jo kūrėją jaudina visuomeninės problemos ir norisi paversti šį pasaulį geresne vieta gyventi. Bene geriausias tokios socialinės inovacijos pavyzdys Lietuvoje – verslios mamos Rasuolės Jasnauskienės gaminamas Kūdikio lizdas.

Kūdikio lizdo idėjai nugludinti ir asortimentui tinkamai suformuoti Rasuolei prireikė visų trejų metų. Dabar lietuviškasis kūdikio kraitis pelnytai gali didžiuotis neturintis analogų pasaulyje: jį papildo ir patentuotos lingės, ir bendradarbiaujant su profesionaliais menininkais kuriamas meninis dėžių apipavidalinimas, ir optimali kraičio sudėtis, leidusi sumažinti savikainą ir Kūdikio lizdą padaryti labiau prieinamą šeimoms. „Mamai visiškai neapsimoka lakstyti po parduotuves, ieškant gimus kūdikiui reikalingų daiktų, nes visiškai sukomplektuoto Kūdikio lizdo kaina yra ženkliai priimtinesnė, nei perkant viską atskirai“, – tvirtina Kūdikio lizdo pradininkė Lietuvoje.

Drabužėliai be galo kokybiški, apgalvota kiekviena detalė – ko pirmąkart susilaukusios mažylio gali ir nežinoti bei pasimesti siūlomoje gausoje parduotuvėje. Be to, jie ir gražūs! O liesti – vienas malonumas! (Mamos atsiliepimas Kūdikio lizdo feisbuko paskyroje)

Siekis atpiginti Kūdikio lizdą privatiems asmenims turi ir kitą motyvą: portalas VERSLI MAMA jau ne kartą rašė, kad Rasuolė įgyvendina kilnią, analogų Lietuvoje neturinčią iniciatyvą „Visi naujagimiai lygūs“. Per ją atsiskleidžia svarbiausias socialinio verslo aspektas: jeigu šeima Kūdikio lizdą įsigyja už savus pinigus, kitą, paprastesnės komplektacijos, automatiškai padovanoja tai mamai, kuri kreipėsi pagalbos į Krizinio nėštumo centrą arba yra Daugiavaikių šeimų asociacijos MES narė.

Pilną straipsnį skaityti čia:
http://www.verslimama.lt/inovacijos-mamos-versle-imanomos-pinigu-duoda-inostartas/

Grįžti į tinklaraštį
1 3